Tutka

TUTKA UKK - Usein kysytyt kysymykset

Frequently asked questions in english (= usein kysytyt kysymykset englanniksi).

Mikä on käyttäjätunnukseni tai salasanani?

TUTKAssa on vielä käytössä muista järjestelmistä erilliset salasanat. Laitospääkäyttäjät antavat käyttäjätunnustuksia ja salasanoja. Ota yhteys oman laitoksesi laitospääkäyttäjään.

Kuinka vaihdan salasanani?

Kirjautumisen jälkeen TUTKAssa laitoksen sivun yläreunassa on linkki henkilötiedot -> muokkaa. Tämän sivun kautta saa muokattua henkilötietoja esim. sähköpostia ja salasanaa.

Nimeni muuttui. Kuinka se vaihdetaan TUTKAan?

Henkilötietojen muokkaussivulla (kirjautumisen jälkeen yläreunasta henkilötiedot -> muokkaa) voit vaihtaa oman nimesi TUTKAssa.

Voit joko korjata kirjoitusvirheen tai kirjata TUTKAan uuden kokonaan vaihtuneen nimesi. Katso tarkemmat ohjeet nimen vaihtamisesta.

Missä on CV:ni TUTKAssa?

Varsinaista CV:tä TUTKA ei sisällä, sillä TUTKAan saa kirjata ainoastaan virka-ajalla tehdyt tehtävät. Kaikki sinusta TUTKAan kirjatut tiedot löydät Omat tiedot -sivulta. Se löytyy kirjautumisen jälkeen laitoksen sivun yläreunasta tai miltä tahansa sivulta klikkaamalla käyttäjätunnuslinkkiä (ruudun oikeassa yläreunassa LOG OUT -linkin vieressä).

En pysty muokkaamaan julkaisuani/vierailuani/esitelmääni/...

Tarkista ensin, että sinut on liitetty julkaisun tekijäksi tai toimittajaksi. Tämä onnistuu varmimmin tarkastamalla näkyykö ko. julkaisu omissa tiedoissasi. Omat tiedot saat näkyville valitsemalla kirjautumisen jälkeen laitoksen pääsivun yläreunasta Henkilötiedot -> Omat tiedot. Jos julkaisuasi ei näy omissa tiedoissasi, niin silloin sinua ei ole liitetty julkaisuun henkilölistan kautta. Ota tällöin yhteys julkaisun laitoksen laitospääkäyttäjään. Jos julkaisusi näkyy omissa tiedoissasi, etkä pysty muokkaamaan sitä (et saa muokkaa-linkkiä näkyviin), ota yhteys TUTKA-järjestelmän ylläpitäjiin (tutka-support@jyu.fi).

Voiko TUTKAan viedä tietoja Jyväskylän yliopiston ulkopuoliselta koneelta?

TUTKAa voi selata ja kirjata siihen tietoja mistä vain. Tietokoneen ei tarvitse olla Jyväskylän yliopistossa.

Syötin julkaisuni, mutta se ei näy raportissa. Mihin julkaisu katosi?

Julkaisut näkyvät raporteissa vasta kun laitoksesi vastuuhenkilö on ne hyväksynyt. Sitä ennen julkaisu näkyy omissa tiedoissasi (sisään kirjautumisen jälkeen oikeasta yläreunasta "Omat tiedot").

Mites yhteisjulkaisut? Miten ne viedään?

Yksi tieto (esim. julkaisu) viedään TUTKAan vain kerran. Jos siis teet yhteisjulkaisun kollegan kanssa, vain toinen teistä vie sen TUTKAan. Yleisenä sääntönä pidetään, että ensimmäinen kirjoittaja vie julkaisun TUTKAan, mutta voitte sopia siitä myös keskenään.

Yhteisjulkaisua, tai muuta yhteistä tietoa esim. ohjausta, syötettäessä on tärkeää laittaa kaikki tekijät tekijöiksi sekä merkitä kaikkien tekijöiden laitokset ja oppiaineet. Näin julkaisu näkyy kaikkien tiedoissa.

Huom! Kaikkia TUTKA-tietoja syötettäessä kaikki JY:n henkilökuntaan kuuluvat (sis. jatko-opiskelijat) tulee valita listasta. Vain JY:n ulkopuoliset saa kirjoittaa käsin. Jos henkilöä ei löydy listasta, pyydä pääkäyttäjää lisäämään hänet TUTKAan.

Miten laitan julkaisuni? Mitä julkaisutyypit tarkoittavat?

Ks. julkaisutyyppien tarkempi määrittely.

Miksi TUTKA ei toimi Macillä?

Jos TUTKAa käyttää Macillä, saattaa sivu jäädä jumiin.

Testien perusteella näyttäisi siltä, että paras yhdistelmä TUTKAn käyttöön Macillä on Firefox sekä yliopiston proxy-palvelin. Firefoxin asetuksiin määritellään proxy valitsemalla selaimen valikosta Preferences -> Advanced -> Network -> Settings. Sieltä valitaan "Automatic proxy configuration URL:" ja osoitteeksi http://proxy.jyu.fi/

Huom. JY:n proxy on käytettävissä vain yliopiston verkossa. Yliopiston verkon ulkopuolella proxyn käyttö edellyttää VPN-yhteyttä.

Safari-selaimelle ratkaisua ei ole vielä löydetty.

Vaihdoin laitosta. Miten se merkitään TUTKAan?

Jos laitoksesi vaihtuu, ota yhteyttä

Ks. lista laitospääkäyttäjistä.

Oppiaineesi voit vaihtaa itse henkilötietojen muokkauslomakkeella.

Seuraava aihe / Next topic

TUTKAn ohjesivusto, TUTKA-tuki, tutka-support@jyu.fi
Sivun osoite https://tutka.jyu.fi/help/ukk
Päivitetty 21.02.2013