Raportit: Tiedot TUTKAsta Exceliin

Joskus raporttien antamia tietoja pitää järjestää uudelleen. Tässä tapauksessa raportin tiedot voidaan siirtää esim. Exceliin.

Seuraavassa ohje tietojen siirtämiseen.

1. Hae tiedot Tutkan raportilla.
  2. Tulosten näyttämissivulla klikkaa alareunassa linkkiä 'tulokset tekstimuodossa'.
  3. Tallenna avautunut sivut valikosta file/tiedosto -> save/save as/save page as/tallenna.
  4. Valitse 'Save as type'-kohdasta 'Text Document'.
  5. Varmista, että tiedosto pääte on .txt. Eli tiedoston nimi on muotoa 'nimi.txt'.
  6. Avaa Excell.
  7. Avaa tallennettu tiedosto Exceliin. (Tiedosto -> Avaa) Valitse tiedostotyypiksi 'Kaikki tiedostot (*.*)'
  8. Valitse kohdasta 'Alkuperäinen tiedostotyyppi' 'Erotetttu - Kentät erotettaa toisistaan pilkku, sarkain tai muu merkki.'
  9. Klikkaa 'Seuraava'.
  10. Valitse erotinmerkiksi (kohta 'Erottimet') sarkain.
  11. Klikkaa 'Seuraava'.
  12. Klikkaa 'Valmis'.
  13. Raportin tiedot ovat nyt taulukossa, yksi kenttä yhdessä sarakkeessa.

TUTKAn ohjesivusto, TUTKA-tuki, tutka-support@jyu.fi
Sivun osoite https://tutka.jyu.fi/help/raportit/excell
Päivitetty 24.02.2005