Tutka

Oikeudet

Tässä osassa kerrotaan Tutkan käyttäjäryhmien oikeuksista eli kuka saa tehdä mitäkin.

Käyttäjäryhmistä on kerrottu tarkemmin käyttäjäryhmät-sivulla.

Kirjautumaton käyttäjä

Kirjautumattoman käyttäjä selailee Tutkan tietoja. Hänelle ei ole oikeutta lisätä tai muokata tietoja. Hän voi hakea tietoja raporttien avulla. Poikkeuksena ovat rahoituspäätökset ja apurahat. Niiden raportteja ei kirjautumaton käyttäjä näe.

Kirjautunut käyttäjä

Kirjautunut käyttäjä voi kirjautumattoman käyttäjän ominaisuuksien lisäksi selata myös rahoituspäätöksien ja apurahojen raportteja. Hän voi myös kirjata kenen tahansa tietoa järjestelmään. Esimerkiksi julkaisuja, vierailuita ja hankkeita. Kirjautumaton käyttäjä saa muokata ja poistaa itse viemiään tietoja, sekä tietoja joihin hänet on liitetty. Hän voi muokata omia henkilötietojaan ja vaihtaa oman salasanansa.

Laitospääkäyttäjä

Laitospääkäyttäjä voi kirjautuneen käyttäjän ominaisuuksien lisäksi muokata kaikkia oman laitoksensa tietoja. Hän hallinnoi laitoksensa käyttäjiä, luo käyttäjätunnuksia ja muokkaa niitä. Hän näkee kaikkien laitoksensa alla olevien henkilöiden tiedot. Laitospääkäyttäjä voi lisätä, muokata ja poistaa rahoittajia, laitoksensa tutkimusalueita ja oppiaineita.

Katso tarkemmin laitospääkäyttäjän toiminnoista laitospääkäyttäjälle-sivulta.

Järjestelmän pääkäyttäjä

Järjestelmän pääkäyttäjä voi laitospääkäyttäjän ominaisuuksien lisäksi lisätä, muokata ja poistaa rahoittajaryhmiä, lisätä ja poistaa etusivulla näkyviä Tutka-uutisia sekä muokata organisaatioita - laitoksia.

Järjestelmän kehittäjä

Tutkassa ei ole toimintoja tai osia joita järjestelmän kehittäjä ei voisi muokata, lisätä tai poistaa.

Tehtävät

Tehtävä 1: Tutki (kirjautumattomana käyttäjänä) mitä tietoja löydät Tutkasta.

Tehtävä 2: Kuka tai ketkä saavat muokata julkaisua, joka löytyy osoitteesta: https://tutka.jyu.fi/tutka/julkaisut/12435 Vastaus: Hannu Tervo ja taloustieteiden tiedekunnan pääkäyttäjä.

Seuraava aihe / Next topic

TUTKAn ohjesivusto, TUTKA-tuki, tutka-support@jyu.fi
Sivun osoite https://tutka.jyu.fi/help/oikeudet
Päivitetty 07.11.2018