Tietoteknisiä apuja

Tämän osion tehtävien on tarkoitus esitellä muutamia yleisiä tietoteknisiä apukeinoja.

Tehtävä 1: Kopioi - liitä

Tehtävä 2: Leikkaa - liitä

Tehtävä 3: Useamman kohdan valitseminen

Tässä tehtävässä on tarkoitus harjoitella useamman kohdan valitsemista. Esimerkiksi laitoksia voi olla tarpeen liittää esim. julkaisuun useampia.

Tehtävä 4: Tarkista JavaScript-tuki

Julkaisulomakkeen käyttöliittymässä on muutamia dynaamisia elementtejä (esim. rinnakkaisjulkaisuun ja yhteisjulkaisuihin liittyvät kentät), joiden oikea toiminta edellyttää selaimelta JavaScript-komentosarjojen sallimista.

FireFoxissa JavaScriptin saa päälle seuraavasti: valitse selaimen asetuksista (valikosta Tools -> Options -kohta) Content-välilehti ja varmista, että Enable JavaScript -rasti on valittuna.

JavaSript-asetus FireFoxissa

JY:n verkon Internet Explorer -selaimilla JavaScript on oletuksena käytössä (Internet Options -> Security -> Custom level -> Scripting -> Active scripting -> Enable). Samoin Chromessa (Settings -> Advanced -> Privacy -> Content settings -> Allow all sites to run JavaScript).

Huom. jos selaimessa on käytössä erillinen skriptin- tai mainosten estokomponentti (esim. NoScript), skriptien ajo on käytetyistä asetuksista riippuen hyväksyttävä (tutka.)jyu.fi-osoitteissa.

TUTKAn ohjesivusto, TUTKA-tuki, tutka-support@jyu.fi
Sivun osoite https://tutka.jyu.fi/help/esitiedot
Päivitetty 21.10.2013